Annons
X
Annons
X

”Varför tas inte stormen seriöst?”

SvD:s korrespondent, Daniel Kederstedt, i New York, svarade på läsarnas frågor om orkanen Sandy.

[object Object]
Atlantic City, N.J. Foto: SETH WENIG/AP

ORKANEN SANDY DRABBAR USA | CHATT

23:11, 29 October 2012

Anton: Kan orkanen påverka ekonomin positivt? Motsatsen är väl självklart, men med mycket förödelse följer mycket arbete!

Daniel Kederstedt: Svårt att svara på. Men de analytiker jag har kollat av med tror inte att det kommer att bli någon större smäll för USA:s ekonomi faktiskt. Det som tappas nu tas så att säga igen när allt lagt sig.

Annons
X

23:09, 29 October 2012

Petter: Hej!Inte för att vara otrevlig, men varför anser du att denna orkan får sådan stor uppmärksamhet i Sverige? Och hur ser du på rapporteringen från presidentvalet? Det har ju rapporterats spaltkilometer om det, men t.ex. valet i Frankrike eller i Litauen har ju som bäst varit sporadiskt rapporterat. Hur ser du på nyhetsvärderingen?

Daniel Kederstedt: Inte otrevligt alls, snarare en väldigt befogad fråga. Jag tror att det har flera orsaker men främst att New York är ett av svenskarnas absoluta favoritturistmål, samt att många känner någon som är här. Men dessutom är ju New York något som alla kan relatera till. Vad gäller presidentvalet så kan jag också känna att det ibland går till överdrift. Men med det sagt vill jag också poängtera att utgången i USA-valet är viktig för världen och att det förtjänar stor plats.

23:08, 29 October 2012

Eva: Vilken beredskap finns det annars? Tar kyrkorna ansvar och håller öppet? Har man kunskap om hur man klarar livet vid ett längre elavbrott, typ vatten/wc/värme/matlagning etc?

Daniel Kederstedt: Jag har läst om ett fåtal kyrkor som ska ha öppet, men de jag har gått förbi har stängt. Om det vill sig illa till så tror nog att många kommer få improvisera rätt mycket...

23:06, 29 October 2012

Christian: Om nu New York-borna inte tror att det kan drabba dem, har de då helt glömt bort 9/11?

Daniel Kederstedt: 9/11 har ingen här glömt. Det är något som sitter djupt rotat i allas själar. Men folk här är luttrade när det kommer till vädret, det svänger och kränger. Och fjolårets Irene gjorde inte mycket för att få dem att ta Sandy på allvar.

23:05, 29 October 2012

MV: Är kranen som håller på att rasa den där stora som är på toppen av Freedom Tower? (Nya WTC)

Daniel Kederstedt: Nej. Den här byggnaden ligger mycket längre upp på Manhattan.

23:02, 29 October 2012

nyfikeN: KAn du påminna dig om ifall det varit så här illa tiidgare? Dels vädermässigt?

Daniel Kederstedt: Har bara bott i USA totalt tre år av mitt liv. Men det har aldrig varit så här illa som nu när jag varit här.

23:02, 29 October 2012

karin23: Hur illa är det i Washington?

Daniel Kederstedt: Min kollega i Washington Karin Henriksson säger att vinden verkligen tilltagit och att regnet vräkt ner hela dagen. Staden är i princip tom eftersom skolor och hela förvaltningen är stängda - och för att andra företag och affärer manat sin personal att gå hem. Allt ska hålla stängt även i morgon. Barack Obama återvände till Vita huset för att följa stormens väg.

23:01, 29 October 2012

Perry: Hur allvarligt är det egentligen? Vad kan hända worst case scenario?

Daniel Kederstedt: Worst Case på östkusten är förstås att många tvingas sätta livet till. Något nummer går inte att spekulera i. Här i New York kan det också i värsta fall bli dödsfall, men snarare pratas det mest om massiva översvämningar.

22:59, 29 October 2012

Anders Jacobsson: När tror du att börserna i New York kan öppna igen?

Daniel Kederstedt: Onsdag! Börshandeln kommer ligga nere även imorgon vilket gör att det är första gången sedan 1888 som börshandeln ligger nere två dagar i rad pga av vädret.

22:58, 29 October 2012

valfritt: Hur känns det?

Daniel Kederstedt: Känns bra. Men lampan har svajat fem gånger nu på bara några minuter. Rädd för att elen ska slås ut...

22:53, 29 October 2012

anna: Tar folk i allmänhet hotet på tillräckligt stort allvar?

Daniel Kederstedt: Generellt sett ja. Men sen finns det ju alltid de som har någon slags Nicholas Cage-hangup och tror att ingenting kan rå på dem...

22:51, 29 October 2012

patrik sandgren: hur förväntas mobil-nätet fungera under stormen? Finns det redan nu störningar?

Daniel Kederstedt: Det finns redan nu störningar på sina håll på östkusten. Telebolagen säger sig ha tusentals personer som, om de kan garantera deras säkerhet, är redo att försöka garantera att allt fungerar så bra som möjligt. På exempelvis AT&T ges tips till mobilkunderna: http://soc.att.com/TqTKPe

22:50, 29 October 2012

Anna: Vilka är det som sköter evakueringen - är det enbart räddningstjänst eller är det militären också?

Daniel Kederstedt: Framför allt är det polisen som försöker se till så att evakueringen sker.

22:50, 29 October 2012

Micke: Har USA vädjat om hjälp från andra länder?

Daniel Kederstedt: Nej.

22:48, 29 October 2012

Jeppe: Vad är värst just nu: vinden eller vågorna?

Daniel Kederstedt: Hotet om vågorna.

22:48, 29 October 2012

kalle Persson: Varför tar folk inte stormen på allvar? Lyssnar de inte på Obama?

Daniel Kederstedt: Här i New York är folk lite... luttrade helt enkelt. Det finns en attityd om att det här inte kommer drabba en sån stor stad som New York, den attityden förstärktes ganska rejält efter Irene förra året där effekterna uteblev.

22:46, 29 October 2012

Klas: Hört nåt om när ditt varmvatten tros vara tillbaka?

Daniel Kederstedt: Onsdag.

22:46, 29 October 2012

hannes j: Vad tror man att orkanen kommer att kosta USA?

Daniel Kederstedt: Preliminärt pratar man om skador för 10-20 miljarder dollar. Fjolårets Irene kostade 15,8 miljarder dollar. Hamnar Sandy i det här spannet kommer det bli en av USA:s tio mest kostsamma orkaner någonsin. Etta är Katrina som kostade över 100 miljarder dollar.

22:46, 29 October 2012

Mikael: Hur klarar sjöfarten detta? Finns det fartyg ute i ovädret?

Daniel Kederstedt: Oj, här har jag dålig koll måste jag erkänna. Men det tycks inte vara särskilt många båtar ute av vad jag kan få fram. Däremot finns det tydligen gott om många båtägare som vill skydda sina båtar som ligger i hamn. Hamnarna i New York, New Jersey, Delaware etc har stängt.

22:43, 29 October 2012

Thomas: Vilka områden i New York är det som evakueras?

Daniel Kederstedt: Här finns en karta: http://www.nyc.gov/html/oem/downloads/pdf/zoneA_evac_centers_102612.pdf Det är Zon A som har evakuerats hittills. Om Zon B evakueras måste jag röra på mig...

22:40, 29 October 2012

Larry: Är det tomt på Manhattan nu?

Daniel Kederstedt: Tomt är att ta i. Många sitter nog inomhus och tittar på nyhetskanalerna på tv eller läser nätsajterna. Men ute på gatorna är det knappast någon större aktivitet.

22:35, 29 October 2012

Martin: Hur ser det ut på long island, coney island, rockaway beach? Kommer boardwalken och strandhusen stå pall?

Daniel Kederstedt: Det är rätt illa där ute med översvämningar och stora vågor. Men det kommer att bli värre, svårt att säga exakt hur illa dock. Boardwalken borde nog ligga lite pyrt till och översvämningar lär ställa till det för många husägare.

22:34, 29 October 2012

mita: finns det någon rädsla för att kriminella kommer att utnyttja situationen?Var rädd om dig <3

Daniel Kederstedt: Tack! Den känslan finns bland många av de de som lämnar sina hem för att evakueras, men det är inget större ämne som diskuteras just nu. Vore förbaskat värdelöst om de ”utnyttjade” situationen.

22:33, 29 October 2012

Robert: Hej, hur är det med översvämningar på manhattan?

Daniel Kederstedt: Det är inga större översvämningar ännu. Men det väntas bli allvarligare under kvällen, främst på de södra delarna.

22:31, 29 October 2012

hannes j: Hur länge har varit i USA? Är du näringslivsmedarbetare egentligen?

Daniel Kederstedt: I två år. Har jobbat på SvD Näringsliv sedan 2004.

22:30, 29 October 2012

Karin: Tror du att presidentvalet kommer att påverkas? Kan man vinna politiska poänger på det här?

Daniel Kederstedt: Ja, det påverkas på så sätt att både Barack Obama och Mitt Romney avbrutit sina kampanjer. Många av de som kommer att rösta i valet har redan bestämt sig för hur de ska lägga sin röst, men de båda kandidaterna får mycket mindre möjlighet att föra fram sina budskap. Det pratas nu mest om att Romney kan förlora på det, eftersom Obama kan framstå lite som ”landsfader” som min kollega Karin Henriksson uttryckte det tidigare.

22:30, 29 October 2012

Göken: Har det börjat blåsa ordentligt? Eller vad händer?

Daniel Kederstedt: Stundtals. Men ge det några timmar till så kommer det nog piska på rätt bra, tyvärr.

22:26, 29 October 2012

Klas: Kommer Halloween-paraden onsdag kväll hållas som planerat? Kommer NY Marathon att påverkas?

Daniel Kederstedt: Som jag förstår det har inte Halloween-paraden blåsts av ännu. Men den ligger nog i farozonen. Vad gäller den fantastiska löpartävlingen så kan jag inte tänka mig annat än att den blir av. Men däremot riskerar kanske tusentals personer som flyger till New York för att delta att missa evenemanget.

22:26, 29 October 2012

klo: funkar ngn kollektivtrafik? eller är det bara taxi som gäller?

Daniel Kederstedt: Bara taxi som gäller. Tidigare idag var det rätt lätt att få tag i en bil, men nu kan jag tänka mig att taxichaufförerna börjat dra sig tillbaka dom också.

22:22, 29 October 2012

Filippa: Om hur lång tid tror man att orkanen slår till i New York?

Daniel Kederstedt: Om mindre än tre timmar.

22:21, 29 October 2012

Martin: Var det folktomt på gatorna? Eller är det andra ute bara för att känna på vädret? Eller för att handla och bunkra upp?

Daniel Kederstedt: När jag var ute för cirka en timme sedan var det inte så många. Under en promenad på 15 minuter mötte jag kanske 30-40 personer. Någon väste ”Go to a shelter” till mig. Jag gick hem istället.

22:20, 29 October 2012

Mighty: Är du orolig eller tycker du att det är mest spännande?

Daniel Kederstedt: Varifrån jag sitter kan jag tycka att det är lite spännande. Men sett i det stora hela är det förstås rätt obehagligt. 50 miljoner människor kan drabbas av Sandy, och det känns som att en hel del just nu inte tar det här på allvar.

22:18, 29 October 2012

hannes j: Du är inte rädd för strömavbrott? Många verkar vara utan el just nu.

Daniel Kederstedt: För egen del så är just strömavbrott det enda jag är rädd för just nu. Varmvattnet är utslaget sedan igår men det kan jag leva med. Men utan ström blir det svårt att göra jobbet härifrån...

22:16, 29 October 2012

johan: är folk rädda?

Daniel Kederstedt: Många av de jag har pratat med på Manhattan idag är försiktiga, men rädda är att ta i. Men jag övertygad om att många faktiskt är rädda, särskilt de som bor i lägre hus som inte har evakuerats eller som självmant valt att stanna på olika platser runt om i USA. Sandy ökar i styrka när den nu drar in mot New Jersey och det kommer bli en pärs.

22:16, 29 October 2012

oboj: När fungerar allt som vanligt i New York igen?

Daniel Kederstedt: Det är svårt att svara på i dagsläget. I bästa fall är allt normalt igen på onsdag eller torsdag, men det utgår jag inte ifrån. Vi måste nog framför allt se vad kvällen för med sig. Det talas om att cirka tre meter höga vågor kommer slå in över nedre Manhattan. Letar det sig ner i tunnelbanan etc kan det dröja ganska länge.

22:13, 29 October 2012

johan: har du hört något om lyftkranen som är på väg att falla? har du sett den?

Daniel Kederstedt: Har faktiskt inte sett den mer än på tv och i sociala medier. Men det senaste jag hörde är att man hoppas på det bästa. Man kommer inte att skicka upp någon för att ta hand om kranen eftersom det blåser än mer cirka 80 våningar upp.

22:13, 29 October 2012

ohoj: har du varit skraj nåt hittills?

Daniel Kederstedt: Inte alls.

22:12, 29 October 2012

Ewa: Hejsan! Vi skulle åkt till NY imorgon men vårt flyg blev just inställt. Jag undrar bara hur läget är där, om det är så farligt som man har hört? Hoppas att ni som svarar på det här är i säkerhet!

Daniel Kederstedt: Tack, jag är i säkerhet. Jag kan generellt tycka att det har funnits en rätt stor dos skrämseljournalistik under längre tid inför Sandy. Idag har jag sett lite översvämningar, det blåser på ganska bra på vissa håll här på Manhattan. I vissa områden östkusten är det däremot illa. Tittade precis på bilder från Atlantic City i NJ - översvämningar, trasig strandpromenad, enorma kastvindar. Vi får se hur det här kommer sluta, men det känns just nu som att det kan bli en rätt allvarlig natt.

22:10, 29 October 2012

Sara: Har du bunkrat några varor? Batterier eller mat eller liknande?

Daniel Kederstedt: Köpte på mig batterier och en ficklampa till förra årets Irene, men den har legat oanvänd. Var en sväng i matbutiken igår och försökte handla lite... väldigt utplockat. Men matbutiker, även i evakuerade zoner, hade öppet idag också och var då hyfsat fyllda med varor igen. Nu har allt stängt förutom vissa små kvartersbutiker, delis.

22:08, 29 October 2012

Slater: Hej, jag har ett flyg bokat på torsdag till New York. Är det läge att omboka sin biljett eller avvakta?

Daniel Kederstedt: Svårt att avgöra. Bäst är att du kontaktar ditt flygbolag, men om vi ska gå på de senaste prognoserna så bör det fungera. Men varning för förseningar.

22:08, 29 October 2012

ohoj: var är du nu?

Daniel Kederstedt: Hej! Jag sitter hemma i lägenheten i East Village. Bor på femte våningen i ett rätt stort hus och känner mig ganska säker. Har några träd utanför däremot som jag är lite fundersam på om det finns någon anledning att oroas över om de kommer fällas eller inte.

22:04, 29 October 2012

Gunnar: Är det svårt att gå ut just nu i New York?

Daniel Kederstedt: Var ute och tog en sväng runt kvarteren här i East Village alldeles nyligen för att testa. Och det går överlag ganska bra, mest regn som faller. Men med jämna mellanrum kommer det rejäla kastvindar som gör att du helst gärna stannar till, drar upp armen framför ansiktet och försöker se om det finns några träd i närheten eller annat som kan flyga mot dig.

22:04, 29 October 2012

- - -

KARTA:
New Yorks evakueringszoner

LÄS MER:
Svenskarna strandade i New York.

TESTA DIG | Vad kan du om väder?

Vad kan du om väderprognoser? quiz.svd.se Vad kan du om väder och film? quiz.svd.se Vad kan du om oväder? quiz.svd.se
Annons
Annons
X

Atlantic City, N.J.

Foto: SETH WENIG/AP Bild 1 av 69

Brevbärare vadar genom vattnen för att dela ut post i Crisfield, Maryland.

Foto: ALEX BRANDON/AP Bild 2 av 69
Foto: AP PHOTO/ALEX BRANDON Bild 3 av 69

I dag tog en promenad över Brooklyn Bridge för att ta sig till jobbet. Det dröjer flera dagar innan tunnelbanan kan fungera igen.

Foto: RICHARD DREW/AP Bild 4 av 69

New Jersey drabbade hårt av stormen.

Foto: AP PHOTO/U.S. AIR FORCE, MASTER SGT. MARK C. OLSEN Bild 5 av 69

Helikopter flyger över Manhattan för att få en överblick över skadorna efter stormen.

Foto: MARK LENNIHAN/AP Bild 6 av 69

Delar av Manhattan är fortfarande utan ström. De byggnader på bilden som har el går på sina reservkraftverk.

Foto: AP Bild 7 av 69

Jättevågor vid Staten Island i New York slet med sig båtar upp på land och hus ut i havet. 13-åriga Angela Dresch omkom när familjens hus sveptes med i en stor våg, kvar blev bara husgrunden och några trappsteg.

Foto: AP Bild 8 av 69

Vattnet väller in äver kusten i New Jersey.

Foto: MARK C. OLSEN/U.S. AIR FORCE/REUTERS Bild 9 av 69

Helikoptrar över Manhattan.

Foto: REUTERS/KEITH BEDFORD Bild 10 av 69

Skador för de boende på Coney Island.

Foto: BEBETO MATTHEWS/AP Bild 11 av 69

Brooklyn Bridge och Manhattan skyline på tisdagen efter stormen.

Foto: MARK LENNIHAN/AP Bild 12 av 69

Fenwick Island var enligt amerikanska myndigheter tillsammans med Bethany Beach det område som drabbades värst av stormen Sandy.

Foto: AP Bild 13 av 69

Sandy slet ner elledningar på Seaside Heights island. Som mest var åtta miljoner amerikanska hushåll har blivit strömlösa i USA.

Foto: AP Bild 14 av 69

Hus som kollapsat East Haven, Conneticut.

Foto: AP Bild 15 av 69

Tunnelbanestationen vid South Ferry i New York.

Foto: AP Bild 16 av 69

En man går på en översvämmad gata i Milford, Conneticut.

Foto: AP Bild 17 av 69

Sandy slet med sig båtar som kastades upp på land i Point Pleasant, New Jersey.

Foto: AP Bild 18 av 69

I Lake Michigan gick höga vågor när Sandy kom till Kenosha, Wisconsin.

Foto: AP Bild 19 av 69

New Jersey National Guard letar efter medborgare i nöd längs med New Jerseys kust.

Foto: REUTERS Bild 20 av 69

Bilar utanför ett parkeringsgarage i New Yorks finansdistrikt.

Foto: RICHARD DREW/AP Bild 21 av 69

Översvämmade gator i Hoboken.

Foto: CHARLES SYKES/AP Bild 22 av 69
Foto: STEVE HELBER/AP Bild 23 av 69

Nedfallet träd vid Smithsonian, nära Capitol Hill i Washington.

Foto: J. SCOTT APPLEWHITE/AP Bild 24 av 69

Sand på gatorna i Atlantic City.

Foto: SETH WENIG/AP Bild 25 av 69

Vatten i Annapolis.

Foto: BLAKE SELL/AP Bild 26 av 69

En båt har hamnat på spåret nära Metro-North's Ossining Station.

Foto: (AP PHOTO/METROPOLITAN TRANSPORTATION AUTHORITY OF THE STATE OF NEW YORK Bild 27 av 69

Milford, Connecticut.

Foto: JESSICA HILL/AP Bild 28 av 69

Matunuck, in South Kingstown.

Foto: STEVEN SENNE/AP Bild 29 av 69

Taxibilar under vatten i Hoboken, New Jersey.

Foto: CHARLES SYKES/AP Bild 30 av 69

Breezy Point, New York City, Queens

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 31 av 69

New York skyline.

Foto: REUTERS/EDUARDO MUNOZ Bild 32 av 69

Delar av nedre Manhattan, New York City, är fortfarande strömlöst efter stormen Sandy.

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS Bild 33 av 69

Så här ser det ut i Breezy Point, Queens New York.

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 34 av 69

En räddningsarbetare bär en pojke genom översvämningarna i Little Ferry, New Jersey.

Foto: ADAM HUNGER/REUTERS Bild 35 av 69

Andrea Grolon går igenom översvämmade Metropolitan Trailer Park i Moonachie, New Jersey.

Foto: CRAIG RUTTLE/AP Bild 36 av 69

Brandmän arbetar efter en brand under stormen Sandy i Lindenhurst, N.Y.

Foto: JASON DECROW/AP Bild 37 av 69

Trent Risley, 11, betraktar förödelsen efter stormen Sandy i Scituate, Massachusetts.

Foto: JESSICA RINALDI/REUTERS Bild 38 av 69

Westhampton Beach, New York. Översvämningar orsakade av stormen Sandy.

Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS Bild 39 av 69

Förstörelse efter bränder och stormen Sandys framfart i Queens, New York.

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS Bild 40 av 69

Breezy Point, New York.

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 41 av 69

Breezy Point, Queens, New York.

Foto: REUTERS Bild 42 av 69

Breezy Point, New York.

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 43 av 69

Invånare i Little Ferry, New Jersey, får hjälp av räddningspersonal.

Foto: ADAM HUNGER/REUTERS Bild 44 av 69

Branden har förstört mellan 80 och 100 hus i området Breezy Point, Queens, New York.

Foto: FRANK FRANKLIN II/AP Bild 45 av 69
Foto: PHOTO/FRANK FRANKLIN II Bild 46 av 69

Bostäder som blivit förstörda av bränder och stormen Sandys framfart i Breezy Point, Queens, New York.

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS Bild 47 av 69

Vattnet når upp till gatunivå vid västra nedfarten till Battery Park Underpass, New York City.

Foto: LOUIS LANZANO/AP Bild 48 av 69

Översvämning i Battery Park Underpass, New York City.

Foto: LOUIS LANZANO/AP Bild 49 av 69

Brooklyn Bridge lyser i kontrast till nedre Manhattan som delvis är strömlöst efter stormen Sandy.

Foto: MARK LENNIHAN/AP Bild 50 av 69

En man fotograferar på Rehoboth Beach, Delaware, efter att stormen Sandy dragit förbi.

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS Bild 51 av 69

Brandmän i New York City bekämpar en brand på Rockaway Beach Boulevard.

Foto: AP Bild 52 av 69

Efter Sandys förödelse. Vattnet flödar in i New Yorks östra delar.

Foto: REUTERS/BRENDAN MCDERMID Bild 53 av 69

En hel fasad på ett fyravåningshus på Manhattan i New York är borta. Husväggen kollapsade under stormen Sandys framfart. Mirakulöst skadades ingen av de boende.

Foto: AP Bild 54 av 69

En del av besättningen på skeppet HMS Bounty räddas från en livbåt av U.S. Coast Guard ungefär 90 miles sydöst om Hatteras, North Carolina.

Foto: U.S COAST GUARD/REUTERS Bild 55 av 69

En brand härjar i ett översvämmat bostadsområde i Queens, New York City.

Foto: STEPHANIE KEITH/AP PHOTO Bild 56 av 69

Stormen Sandy fick en byggnadskran på Manhattan att kollapsa. Området har nu evakuerats av oro att byggnaden intill, som är under uppbyggnad, kommer att rasa.

Foto: REUTERS Bild 57 av 69

Bild från New York-tunnelbanans övervakningskameror visar hur vattnet trängde in genom en dörr vi 21.30-tiden på måndagen, lokal tid.

Foto: AP Bild 58 av 69

Monsterstormen Sandy, en av de värsta som drabbat USA, dränkte stora delar av östkusten i natt. Minst 14 dödsfall rapporteras, bilar flöt i vattenmassorna på Manhattan och vägtunnlar och tunnelbanor fylldes med havsvatten. Nedre Manhattan blev strömlöst och förändrade den världskända skylinen.

Foto: AP Bild 59 av 69

Satellitbild tagen över USA klockan 1.45 (lokal tid i New York) visar hur Snady sträcker sig över stora delar av USA:s ostkust.

Foto: AP Bild 60 av 69

Sjövatten strömmar in i Brooklyn Battery Tunnel.

Foto: AP Bild 61 av 69

Översvämmade gator under Manhattan bridge i Brooklyn, New York.

Foto: AP Bild 62 av 69

Reparatörer arbetar med att säkra en skylt som tidigare på måndagskvällen hade ihjäl en kvinna då skylten blåste sönder i Toronto, Kanada.

Foto: AP Bild 63 av 69

Sandy slog till vid 20-tiden på måndagskvällen mot Atlantic City.

Foto: AP Bild 64 av 69

Bil på 14:e gatan nära kraftverket Consolidated Edison som har exploderat.

Foto: AP Bild 65 av 69

Ground Zero svämmas över när Sandy drog in över Manhattan måndagskvällen lokal tid.

Foto: AP Bild 66 av 69

Räddningstjänsten tog sig fram med båt på 14th gatan på Manhattan.

Foto: AP Bild 67 av 69

New York University Tisch Hospital fick evakueras sedan strömmen gått – även i reservkraftverket. Alla patienter fick flyttas till andra sjukhus.

Foto: AP Bild 68 av 69

Skeppet HMS Bounty, som användes vid inspelningen av 60-tals filmen ”Myteriet på Bounty”, strandade utanför delstaten North Carolina på USA:s östkust.

Foto: AP Bild 69 av 69
Annons
X
Annons
X