Annons

Varför måste jag vara rädd för män?

Publicerad

Nyligen kom domen mot de tre unga män mellan 18 och 23 år som åtalats för grov våldtäkt av en 15 årig flicka i Botkyrka i januari. De frikändes.
De frikändes trots hennes låga ålder, trots skador i hennes underliv och trots att hon berättat att de knuffat in henne i ett rum, tvingat ner henne på rygg och våldtagit henne, en efter en.

Rätten skriver bland annat att flickan var kraftigt påverkad av alkohol och att både hennes omdöme och minne kan ha påverkats av det. Det är inte första gången en våldtagen kvinna/flicka ses som mindre trovärdig för att hon varit berusad. Hur tänker man i rätten då? Borde det inte vara precis tvärtom?
Bevisbördan borde ligga på de killar eller män som har sex med en tjej eller kvinna som är ”helt borta”. De borde tvingas bevisa att hon var med på det, och det räcker inte med deras egna ord. Varför ska de bli trodda när vi tjejer aldrig blir det?
Jag är 22 år och tjej i Sverige 2004. När jag sitter och pratar med mina tjejkompisar om sexuella ofredanden så är det inte en
fråga om hur många av oss som blivit utsatta. Det är en fråga om hur många gånger vi blivit det.
Alla tjejer i min närhet har blivit utsatta för allt från att få snuskiga kommentarer på tunnelbanan, att ha blivit tafsad på i grundskolan, till regelrätta våldtäkter.
Vad är det för fel på de svenska männens kvinnosyn? Varför gör man så lite åt situationen? Det handlar inte om kulturkrockar, enstaka psykopatiska machokillar eller slampaktiga tjejer.

Annons
Annons
Annons