Annons

Varför lyckas jag inte med min fläskpannkaka?

SvD:s Ingrid Eriksson besvarar dina frågor om mat och matlagning.

Under strecket
Publicerad
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Fråga:

Jag undrar vad det beror på att min fläskpannkaka alltid är ”dödbakad” inuti? Har provat olika recept med samma tråkiga resultat. Utsidan ser så läcker ut, men inuti är den bara lös och sladdrig. Snälla svara, vi älskar verkligen ugnspannkaka annars.

Vera Thomasson

Svar:

Eftersom du har provat olika recept, så är det förmodligen ugnstemperaturen som inte stämmer. Försök med lite lägre temperatur och lite längre tillagningstid, så blir det säkert bättre. Det är ju också tänkbart att den form som du använder är lite mindre och att pannkakan därför blir tjockare och tar längre tid att bli färdig. De flesta kokböcker rekommenderar 225 grader för ugnspannkaka och många andra ugnsrätter. Själv brukar jag nästan alltid minska temperaturen till 200 grader och istället ha rätterna inne lite längre tid.

Ingrid Eriksson

matfragan@svd.semailto:matfragan@svd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons