X
Annons
X

Varför inte berätta om arbetet på sjukhus?

Hård kritik har under veckan vänts mot tv som visar hur det går till inne på ett akutsjukhus. Det är märkligt att så många publicister nu verkar vilja stoppa möjligheterna att berätta om detta viktiga arbete som också kan andra hjälpa människor att förstå att de exmpelvis kan ha fått en stroke. Det skriver Thomas Hedberg, vd Titan Television.

De senaste dagarna har det skramlat ordentligt kring det som brukar kallas för "blåljus-TV". Det handlar om dokumentärer där man får följa människor som arbetar exempelvis på brandstationer, akutmottagningar eller polisstationer. Det som utlöste skramlet var en JO-anmälan och en debattartikel skrivna av Centrum för Rättvisa ( DN 28/1)) där ett antal landsting anklagas för att ha skrivit avtal med tv-produktionsbolag som öppnar för sekretessbrott.

Det står givetvis envar fritt att JO-anmäla vilken myndighet som helst. Men när det nu i nära 200 nyhetsartiklar, ledare, krönikor med mera kategoriskt hävdas att produktioner som "Sjukhuset" och "112" innebär sekretessbrott så måste vi reagera.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X