Varför får jag inte stanna, Nuder?

Under strecket
Publicerad
Annons

Jag heter Murat, är 32 år och är kurd från Turkiet. Jag kom till Sverige tillsammans med min fru 17/8 2002 eftersom jag på grund av politiska problem inte längre kunde stanna i Turkiet.
Jag är efterlyst och jag är dömd till tolv år och sex månaders fängelse för att jag deltagit i kampen för kurdernas grundläggande mänskliga rättigheter. I hopp om att få en fristad sökte jag mig till Sverige. Min dotter Rozerin föddes här i Sverige bara en månad efter vår ankomst till Sverige.

Nu anklagar det turkiska rättsväsendet mig för separatism och medlemskap i PKK. Trots domen mot mig den 18/9 2002 och häkningsordern mot mig den 27/6 2004 av Statens säkerhetsdomstol nr 2 i Istanbul har överlämnats till migrationsmyndigheterna anses jag inte vara en skyddsbehövande person, alltså inte en riktig flykting! Jag är maktlös och besviken på den svenska asylprocessen.
Nu är det så att jag har från första början inte velat vara en belastning för det svenska samhället. Jag försörjer mig själv och min familj, betalar
hyfsat med skatt: jag har eget företag i Hudiksvall för vilket jag betalar f-skatt, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter. Minst sagt har jag har en nyckelroll i min firma! Finansminister Pär Nuder, du har sagt att du är positiv till arbetskraftsinvandring, men jag undrar om det är bara för arbetskraftsinvandring från vissa länder och etniciteter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons