Annons

”Varför är MP, L och C tysta om FN-kritiken?”

Foto: Tomas Oneborg

Hur kan Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet i Stockholms stad ignorera FN och medverka till ombildningar och utförsäljningar av allmännyttan? Det frågar Simon Safari, Hyresgästföreningen region Stockholm.

Under strecket
Publicerad

Simon Safari.

Foto: Hyresgästföreningen

Två experter inom bostadsfrågor och mänskliga rättigheter från FN:s Agenda 2030 varnar Stockholms stad för konsekvenserna av en utförsäljning av allmännyttan, då staden har en skyldighet att säkerställa att det ska finnas bostäder till rimliga boendekostnader för alla. Experterna är bekymrade över hyrornas utveckling i Stockholm, bland annat efter nya ägares upprustningar.

Moderaterna och Kristdemokraterna viftar bort FN:s farhågor medan övriga styret i Stockholms stad – Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet – inte vill kommentera detta. Hyresgästföreningen region Stockholm förstår att detta är en känslig och besvärlig fråga för de tre partier i stadens styre som ofta med socialt och klimatmässigt patos framhåller mänskliga rättigheter som sin ledstjärna. Några av dessa partier har även tidigare duckat när de uppmanats svara sina väljare som tydligt tar avstånd från ombildningar och utförsäljningar.

Annons
Annons
Annons