Varför lockas jag av 22 år äldre man?

”Jag är 28 år och lever i ett öppet förhållande med en jämnårig man”. Mötet med en 22 år äldre man har gjort att känslorna svalnat för sambon, skriver en villrådig 28-åring till SvD:s psykolog.

Publicerad
SvD:s psykolog Madeleine Gauffin.

SvD:s psykolog Madeleine Gauffin.

Foto: Ingvar Karmhed, SvD.
Annons

FRÅGA: Jag är en 28-årig tjej som haft ett förhållande i nio år med en jämnårig man. Vi har gått igenom mycket de här åren, hunnit separera för en kort tid och gått igenom både upp- och nedgångar. Vi har sedan två år ett öppet förhållande och brukar träffa andra förutsatt att båda vet om det. Vi spelar med öppna kort, men känslomässigt har det bara varit vi två genom alla år.

Båda har bra och välavlönade jobb. Vi har inga barn och vi planerar inte för det, åtminstone inte på ett bra tag. Jag är egentligen ganska ointresserad av att skaffa barn eftersom jag prioriterar mina egna behov och har svårt att ge upp det för ett barn som det ser ut nu.
Genom hela vårt förhållande har det känts som om vi har väntat på något; på att flytta ihop, på att äntligen avsluta skolan, äntligen få nytt jobb och äntligen få flytta ihop igen, på att saker ska bli bättre.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons