Vårdsituationen mycket ansträngd i Stockholm

Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Stockholm, menar att det är trötthet på nuvarande restriktioner som gör att antalet fall ökar snabbt.
Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Stockholm, menar att det är trötthet på nuvarande restriktioner som gör att antalet fall ökar snabbt. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Antalet nya fall av covid-19 har nästan trefaldigats i Stockholm de senaste veckorna. Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Stockholm, beskiver situationen på regionens sjukhus som mycket ansträngd.

Under strecket
Publicerad
Annons

Precis som på många andra ställen i Sverige har smittspridningen av covid-19 ökat kraftigt i Stockholm de senaste veckorna – från drygt 3 000 första veckan i februari till drygt 9 000 förra veckan. Bara den senaste veckan har antalet nya fall ökat med nästan 800. Det framgår av regionens senaste lägesrapport som släpptes på tisdagskvällen.

– Smittspridningen har ökat med 10 procent den senaste veckan och vi har en stor belastning på vår sjukvård, inklusive intensivvården, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Stockholm, till SvD.

Annons
Annons
Annons