X
Annons
X

Vårdköerna ska kortas med belöning

Socialminister Göran Hägglund vill att vårdgarantin ska skrivas in i lagboken och utesluter inte någon form av framtida sanktion mot landsting som inte uppfyller garantin. Men än så länge nöjer han sig med att ta fram ekonomiska morötter till landsting som lyckas ge patienterna vård i tid.

Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna  ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna.
Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna. Foto: YVONNE ÅSELL

Igår presenterade Göran Hägglund (kd) en överenskommelse med Anders Knape (m) som är ordförande för Sverige kommuner och landsting – SKL – om hur man ska få fart på vårdinsatserna i landets 21 landsting, regioner och Gotlands kommun. Att satsa en miljard kronor under nästa år har varit klart sedan länge, men nu finns även en modell för hur kömiljarden ska användas.

Könsneutrala äktenskap en knäckfråga för alliansen. Kristdemokraterna ensamma emot de övriga. Partiledaren Göran Hägglund skissar samtidigt på olika modeller som skulle kunna lösa motsättningarna.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X