Värdelöst att se radio på internet

Under strecket
Publicerad
Annons

Tydligen fick Arvikafestivalen försämra kvaliteten på sina utsändningar via internet i år. De hade blivit så pass bra att de nästan skulle gå att sälja som livevideo. På uppmaning av några skivbolag skruvade festivalen ner kvaliteten tills det såg ut som en webbutsändning brukar göra - ett par tre pixlar som slumpmässigt byter plats med varandra kompletterat med lite osynkroniserade brumljud som får en att misstänka att det är någon sorts porr som pågår. Komiskt nog eftersom de annars ganska poänglösa webbutsändningarna blivit meningsfulla.

När Monica Saarinen och Tomas Ramberg frågade ut Lars Ohly i gårdagens premiär på P1:s partiledarutfrågningar sändes intervjun med
bild på internet. Om man börjar tänka för mycket på vad det ska vara bra för blir man snabbt helt metafysisk. För vad är egentligen meningen? Man kunde se att studion hade en krukväxt och att den dagen till ära pyntats med banderoller. Och så fick man se vad som händer under de där små ”prsschht”-vinjetterna. Den gröna lampan släcks jättesnabbt och sen börjar alla prata igen. Möblerna är fula. Ohly har en grå skjorta som förmodligen ska se lite proletär ut, fast ändå prydlig. Ohly hade hörlurar. Monica och Tomas hade inte hörlurar.
Det var radio fast tv. Fast ändå inte tv. Helt värdelöst och ändå så välbekant. Man slutar inte grubbla förrän man kommer på vad det är som skaver - nämligen att det hela ser ganska exakt ut som ett program på TV8.
P1 visade musklerna så mycket att man som lyssnare nästan glömde bort själva intervjun. Utfrågning i nästan en timme, en nyhet plockad från intervjun i efterföljande ekosändning, journalistanalys av Inger Arenander, politiska kommentarer från Flammans chefredaktör
Aron Etzler och Timbros Maria Rankka i P1 Morgon, webbredaktionen gör en oerhört ambitiös satsning på nätet, allt samlas i en podd-utsändning där dagens valnyheter sammanfattas och till slut sänds ett helt Ring P1 där svenska folket får ringa in och fråga ut partiledaren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons