Annons

Vårdare: De sade att jag politiserade viruset

Han har lagt kollegor i respirator, basat över överfyllda intensivvårdsavdelningar, gett dödsbud – och blivit ifrågasatt i sin yrkesroll.

Att coronapandemin i USA politiserats har gjort en svår tid ännu värre för intensivvårdssjuksköterskan Kevin Cho Tipton i Miami.

Under strecket
Tina Magnergård-Bjers / TT TT:s utsända i Miami
Uppdaterad
Publicerad

Kevin Cho Tipton, medicinskt ansvarig intensivvårdssjuksköterska och adjunkt, i Miami i delstaten Florida, som hittills har haft över 15 000 dödsoffer i covid-19.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kevin Cho Tipton, medicinskt ansvarig intensivvårdssjuksköterska och adjunkt, i Miami i delstaten Florida, som hittills har haft över 15 000 dödsoffer i Covid-19.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den medicinskt ansvariga intensivvårdssjuksköterskan Kevin Cho Tipton vårdar covidpatienter och arbetar i full skyddsutrustning.

Foto: Privat

– Vid ett tillfälle ifrågasatte anhöriga i en republikansk familj varför jag inte gav deras covidsjuka mormor (malariamedicinen) hydroxiklorokin, som president Trump pratat så gott om, berättar han.

– Jag sade att det var farligt för mormodern med tanke på hennes hjärtrytm. Då anklagade de mig för att politisera viruset.

Annons
Annons
Annons