Annons
X
Annons
X

Vardagslivet i Köping åter i rutan

Vännerna på Sveriges mest kända gruppboende är här igen. Nu startar den tredje säsongen av ”I en annan del av Köping”.

– Det känns jättekul att vara tillbaka, säger Linda Hammar, en av seriens fyra huvudpersoner.

Två år har gått sedan sist. Då följde tv-kamerorna Linda Hammar, Mats Halvarsson, Torbjörn ”Tobbe” Jonsson och Mikael ”Micke” Wisebys liv på gruppboendet i Köping. Vardagsbekymmer, glädje och sorg skildrades under sommarmånaderna i staden och programmet väckte stor uppmärksamhet när det hade premiär våren 2007. ”I en annan del av Köping” fick tv-priset Kristallen för bästa dokumentärprogram och årets program, och avsnitten hade runt en miljon tittare.

Annons
X

– Det kunde man aldrig tro, att det skulle bli så populärt, säger Linda Hammar som dessutom utsågs till Årets Kvinna 2007 av Aftonbladets läsare.

De nya avsnitten spelades in i somras och serien fortsätter att följa de fyra huvudpersonernas vardag, där den röda tråden är kärlek och vänskap. Vännerna går på tipspromenad, åker på dans och besöker Köpingyran för att åka karusell och äta sockervadd. Tobbe repeterar teater och Linda ordnar midsommarfirande. Hon går också på en annorlunda date med Mats, som i serien berättar om hur det går att leva ensam i sin nya lägenhet.

Sedan tv-framgångarna har de fyra huvudpersonerna blivit välkända ansikten hemma i Köping. På kommunens webbplats har de en egen sida där man kan läsa mer om vilka de är.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  TT Spektra: Är det många som känner igen er på gatan?

  – Ja, det är många som gör det.

  TT Spektra: Vad säger de då?

  – ”Å, där är tv-kändisarna!” Vi har fått mycket brev också. Det är alla möjliga människor som skriver. De tycker att det har varit ett jättefint och roligt program.

  Dokumentärserie om livet på ett gruppboende i Köping. Medverkande: Linda Hammar, (storasyster till tv-profilen Filip Hammar) Mats Halvarsson, Torbjörn ”Tobbe” Jonsson och Mikael ”Micke” Wiseby. Första säsongen sändes våren 2007, och året därpå visades säsong två. Sex nya avsnitt sänds i TV 4 med start 10 januari.

  Emma Ågrahn/TT Spektra
  Stockholm TT Spektra

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X