Annons
X
Annons
X

Varannan Telia-smartphone var en Iphone

Under 2011 var nio av tio sålda mobiler en smart mobil med datorlika funktioner. Mer än varannan smart mobil var en Iphone från Apple.

Det konstaterar telebolaget Telia när företaget sammanställt statistiken över sin mobilförsäljningen under 2011.

Går man tillbaka bara några få år var smarta mobiler bara en liten nisch av den samlade mobilmarknaden. Men efter Apples lansering av Iphone i Sverige sommaren 2008 har efterfrågan på smarta mobiler snabbt tagit fart.

Till en början dominerade Iphone starkt men i ett pressmeddelande konstaterar Telia att under 2011 kunde mobiler byggda kring Googles operativsystem Android stundtals ge Apple en riktig match. Flera tillverkare som Sony Ericsson och Samsung använder Android i sina smarta mobiler och under våren såldes det ibland fler Androidbaserade mobiler än Iphone.

Annons
X

Den mest sålda mobilen under 2011 blev det för Telia i Sveriges del ändå Iphone 4S som började säljas i slutet av oktober. Den följdes sedan av Samsung Galaxy mini och därefter kom den äldre Iphone 4. Enligt Telia fördubblades försäljningen av Iphone under november och december efter att många vänat in den nya modellen. På tio-i-topplistan finns vid sidan av Apple och Samsung även Sony Ericsson och HTC. Däremot saknas den tidigare dominanten Nokia.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X