”Vår viktigaste match”

Under strecket
Publicerad
Annons

Glasgow Stor i Skottland vill bli stor i Europa. I kväll kan svensklaget Celtic bli klart för åttondelsfinal i Champions League då Bayern München gästar Celtic Park i Glasgow.

– Den kanske viktigaste match vi spelat. Champions League är fotbollens heliga graal, säger Celtics manager Martin O´Neill.
Vinner Celtic i kväll har laget med en omgång kvar att spela i december en mycket stor chans att gå vidare. Avancemanget kan rentav vara säkrat om Lyon undviker att förlora bortamatchen mot Anderlecht.
Det är lätt att förstå O”Neills entusiasm inför den prestigefyllda turneringen när han möter pressen. Celtic har varit överlägset i skotska ligan den här säsongen. Det är som vanligt, först kommer Celtic och lokalkonkurrenten Glasgow Rangers, sen kommer ingenting, sen kommer resten.
Så ett avancemang till slutspelet i Champions League betyder förstås mycket för de grönvita och då inte bara de 2,5 miljoner schweizerfranc, cirka 14,6 miljoner kronor, som ett avancemang till åttondelsfinalen innebär. Det
gäller att visa att laget kan hävda sig ute i Europa och inte bara i den ojämna hemmaligan.

Annons
Annons
Annons