Annons

Var slutar arbetslinjen, Sten Nordin?

Stockholms stad bör införa rätt till heltid för alla som är kommunalt anställda. Det skulle skapa ökad jämställdhet och tryggare anställningar. Moderaternas partisekreterare har efterlyst ett större ansvar från moderata politiker när det gäller rätten till heltid. Vi utmanar nu därför Sten Nordin (M) i Stockholm att medverka till en bred överenskommelse, skriver Per Bolund (MP).

Under strecket
Publicerad

Egen försörjning är grundläggande för ett mer jämställt samhälle. Som en av Sveriges största arbetsgivare, med cirka 40000 anställda, har Stockholms stad ansvaret att dra sitt strå till stacken. Därför har Miljöpartiet de gröna lagt fram förslaget till Stockholm fullmäktige att införa rätt till heltid för kommunens alla anställda.

Moderaterna har länge varit motståndare till heltidsarbete som en rättighet. Men, den 19 mars skrev partisekreterare Sofia Arkelsten (M) på SvD Brännpunkt att det är ”önskvärt att Moderaterna tar ett större ansvar som arbetsgivare”. Hon menar att varje moderatstyrd kommun bör införa rätt till heltid. Under Moderaternas rikskonferens i helgen upprepades samma budskap.

Annons
Annons
Annons