Var ska jag spara 250 000 kronor?

Jag är en student på 22 år och beräknar studera i fem år till. Jag jobbar en del extra och klarar mig i princip på det jag tjänar och bidragsdelen av CSN. Då jag jobbat en del innan jag började plugga har jag 250 000 i sparpengar just nu.

Hur placerar jag dem på bästa sätt? Finns det något bra sparkonto med hög ränta eller vad finns det för andra alternativ? Tack på förhand

Under strecket
Publicerad
Annons

Svar: Det finns massor med bra sparkonton på marknaden. Konkurrensen är stor så jag tycker att du ska välja noga. På grund av lågkonjunkturen kommer Riksbanken troligen att sänka reporäntan efterhand och det påverkar ofta även sparkonton med rörlig ränta. För den som är villig att binda pengarna en längre tid kan därför kanske ett sparkonto med fast ränta om några år visa sig ha varit det bästa alternativet.

Men för dig som kan behöva ta ut pengar efterhand är det troligen bäst att hitta ett sparkonto med så hög ränta som möjligt utan uttagsavgift eller tillräckligt många avgiftsfria uttag. Då kan du ju också flytta pengarna om du hittar bättre alternativ längre fram.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons