Ledare

Linda Nordlund:Vår beredskap borde vara bättre

Rysslands president Vladimir Putin kallade det ryska säkerhetsrådet till ett möte under torsdagen med anledning av Krim.
Rysslands president Vladimir Putin kallade det ryska säkerhetsrådet till ett möte under torsdagen med anledning av Krim. Foto: Alexei Druzhinin / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Publicerad
Annons

Jag läser nyheterna med en vag känsla av deja vu: ”Jag anser att det är uppenbart att den nuvarande regeringen i [XX] inte söker vägar att lösa problem genom förhandlingar, utan har övergått till terrorism”. Jag lägger det citatet bredvid ett annat: ”Jag kan inte längre se någon vilja till seriösa förhandlingar från den [XX] regeringens sida. Den föreslagna medlingen har misslyckats då [XX] svar var generell mobilisering och därefter illdåd.”

Det första citatet är ett uttalande från Rysslands president Vladimir Putin från i onsdags. Putin anklagar den ukrainska regeringen för att ha skickat in ett militärt specialförband i det ryskkontrollerade Krim, med order att utföra en attack mot lokala ledare. En rysk soldat och en agent från säkerhetstjänsten FSB påstås ha dödats. Det ryska löftet att delta i en ny runda förhandlingar drogs därmed tillbaka. På nätet sprids bilder av ryska trupprörelser mot den ukrainska gränsen.

Annons
Annons
Annons