Var är min Laleh, SR?

Nu har jag läst listan över årets sommarpratare nitton gånger sedan den offentliggjordes i onsdags. För säkerhets skull kommer jag att plöja igenom den en gång till.

Under strecket
Publicerad
 

 

Annons

För det saknas en person. Hur många gånger jag än följer namnen och datumen med pekfingret så hittar jag inte namnet jag söker någonstans.
Var är den obligatoriska gränsöverskridande allkonstnären? Kort sagt: Var är Laleh?
Var är Laleh, den enda vi Sommar-fetischister med 110-procentig säkerhet visste skulle vara med? Ska hon sommarprata under pseudonym eller vad är dealen?
Jag är övertygad om att det bara är ett slarvfel. Snart kommer det en pressrelease från Sveriges Radio där de ursäktar sig och har infört ett extradatum för Lalehs sommarprogram.

Det måste det göra. Inte bara för att jag har satsat pengar på detta, utan också för att det här bryter mot en uråldrig tradition. Enligt programmets alla normer, stadgar och traditioner, uppfyller ju den albumdebuterande sångerskan, låtskrivaren och producenten Laleh på egen hand precis alla kriterier.
Älskar hon Cornelis mer än livet självt? Check.
Blandar hon engelska, svenska och persiska som om det inte fanns någon morgondag? Check.
Etnicitet? Check.
Rusar hon mellan visor och hiphop som vore det en bra idé? Check.
Älskar hon Susanne Ostens pjäser? Check.
Har hon i Studio Pop slam-diktat raderna ”jag vill sluta sjunga, gnälla och gnida, människor vill höra om blommorna och bina, sluta och drömma om djupare liv, människor vill drömma bort inte hit, men vi är ju härifrån, härifrån med mig”? Check!

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons