Annons

Vänstern och FP kör över Sveriges föräldrar

Madeleine Lidman
Madeleine Lidman Foto: Privat

Det är viktigt att sätta stopp för ytterligare tvångskvotering av föräldradagarna, skriver Madeleine Lidman, Hemmaföräldrars nätverk.

Under strecket
Publicerad

S, MP, V och FP gör nu gemensam sak och kör över Sveriges föräldrar och inför ytterligare tvångskvotering av föräldradagarna. I tio års tid har kravet på en föräldraförsäkring som är tvångskvoterad fullt ut, framförts från socialdemokratiskt håll. Ändå säger en majoritet av svenska folket nej i undersökning efter undersökning. Nu senast i Novus där 80 procent sa nej till mer tvångskvotering.

Men för dessa partier som grundar sin politik på ideologi har barnen som ett problem för jämställdheten slagit rot och de tänker nu genomdriva att den redan individualiserade föräldraförsäkringen – där föräldrar får hälften av dagarna var – tvångskvoteras ännu mer. Det innebär ytterligare en begränsning med färre dagar som föräldrar kan skriva över på varandra, vilket ger sämre möjligheter att maxa tiden när barnen har sin omsorg i hemmet. Redan under den här mandatperioden säger dessutom Annika Strandhäll, S, att de är ”redo att ta nästa steg”, förutom den inskränkning som de lägger fram som förslag nu.

Annons
Annons
Annons