Annons

”Vänstern mot fransk seger”

Nyvalde presidenten François Hollande ser ut att kunna få brett stöd för sin politik i den franska nationalförsamlingen med hjälp av uppbackning från både de gröna och radikalvänstern, samtidigt som missnöjda konservativa väljer att straffrösta på extremhögern.

Under strecket
Publicerad

På bara en månad har fransmännen lagt Nicolas Sarkozys berg- och dalbanelika presidentskap bakom sig och lärt sig att uppskatta den lugne efterföljaren François Hollande. Enligt en mätning som opinionsinstitutet Vivavoice gjort på uppdrag av dagstidningen Libération, är 62 procent av väljarna nöjda med den socialdemokratiske presidenten. I dagens och nästa söndags val till nationalförsamlingen i Paris kan presidenten röna nya framgångar.

Förutom löftet att dra tillbaka de franska trupperna från Afghanistan och skriva om euroländernas finanspakt, kretsade Hollandes viktigaste valutfästelser kring arbetslösheten, pensionerna och tillväxten i det krisdrabbade Frankrike. Han behöver en vänstermajoritet i kammaren för att effektivt kunna driva igenom sina förslag på lösningar.

Annons
Annons
Annons