Annons

”V gör hamnarbetarna en björntjänst”

Företrädare för Transportarbetareförbundet i slutreplik om hamnkonflikten och Vänsterpartiets inställning i frågan.
Företrädare för Transportarbetareförbundet i slutreplik om hamnkonflikten och Vänsterpartiets inställning i frågan. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
Publicerad

Jonas Sjöstedt vill alldeles uppenbart inte kommentera hamnfrågan, som vi menar äventyrar den svenska modellen. Vi tackar istället Ali Esbati för svaret från Vänsterpartiet och konstaterar att de missar poängen här.

Vänsterpartiet menar att Transportarbetareförbundet aldrig har varit föremål för partiets kritik. Då försöker vi vara tydliga, igen. Vänsterpartiet är däremot, i det här fallet, föremål för Transportarbetareförbundets kritik. Vänsterpartiet står upp för arbetarkollektivet. Man säger sig stå upp för den svenska modellen. Man säger att man inte vill ha inskränkningar i strejkrätten. Då säger vi att partiet bör sluta att understödja verksamhet som undergräver den svenska modellen och bara driver på debatten om en skärpning av strejkrätten. Det är att lura sig själv, sina väljare och svenska arbetare att låtsas som att detta leder i någon annan riktning.

Annons
Annons
Annons