X
Annons
X

Vännen: Hur kunde spärren släppa?

En tonåring har häktats misstänkt för mord på en hemlös man i Smedbyparken i Huskvarna. En annan pojke, under 15 år, är också misstänkt.

– Det är så hemskt att unga pojkar kan gå så långt att spärren släpper. Att man kan göra så mot en oskyldig man, säger Iréne Linddahl, en av mannens vänner.

Av TT
Läs mer om Misstänkta mordet på hemlös i Huskvarna

I Smedbyparken strilar regnet ner. Vid den betongplattform där den hemlöse mannen i 50-årsåldern misstänks ha mördats i början av augusti brinner några flämtande ljus. Det är bara ett stenkast från den gamla vapenfabriken som satt Huskvarna på kartan.

Mannen brukade sitta med sin pappmugg vid ingången till Rosengallerian i centrala Huskvarna, några kvarter bort. Han kom till Sverige för fyra år sedan. En som lärde känna honom var Iréne Linddahl, samordnare på Kyrkhjälpen, kyrkornas gemensamma arbete för att hjälpa EU-migranter som kommer till kommunen.

Iréne Linddahl, samordnare på Kyrkhjälpen, sitter mitt över pinnstol där den hemlöse mannen från Rumänien brukade sitta när han besökte Frälsningsarmén i Huskvarna.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 1 av 4

Ljus vid grönområdet och platsen där den hemlöse mannen från Rumänien bodde och även dog i början av augusti.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 2 av 4

Rosengallerian där den hemlöse mannen från Rumänien ofta satt med sin pappmugg och tiggde. Nu har platsen tagits av någon annan.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 3 av 4

Iréne Linddahl, samordnare på Kyrkhjälpen som arbetar med utsatta EU-medborgare i Jönköpingsregionen, står utanför Frälsningsarméns lokaler dit den mördade hemlöse mannen ofta sökte sig.

Foto: Adam Ihse/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X