Annons
X
Annons
X

Vanligare byta försäkringsbolag än gym

De som byter försäkringsbolag gör det av ekonomiska skäl, men många byter inte alls utan har kvar samma försäkringsbolag år ut och år in.

Drygt hälften av svenskarna är relativt aktiva och byter sakförsäkring oftare än var femte år. Det framgår av en undersökning som Moderna försäkringar har gjort med hjälp av TNS Sifo.

Samtidigt är den andra halvan av befolkningen betydligt mer passiv. En femtedel, 21 procent, av de tillgfrågade svarar att de aldrig har bytt försäkringsbolag medan en fjärdedel säger att det var mer än fem år sedan.

Undersökningen visar vidare att det är vanligare att byta försäkringsbolag än morgontidning, gym eller medlemskap i en livsmedelskedja, skriver Moderna försäkringar i ett pressmeddelande.

Annons
X

Av de tillfrågade svarar 7 procent att de troligen kommer att byta försäkringsbolag, bank eller tandläkare inom det närmaste året, 5 procent säger att de kommer att byta gym medan 6 procent ska byta morgontidning.

– Vårt försäkringsbehov förändras över tid när vår livssituation utvecklas och det är viktigt att se över sina försäkringar då och då för att säkerställa att man har ett optimalt skydd till rätt kostnad, säger Andreas Önstorp, privatmarknadschef på Moderna försäkringar, i en kommentar.

Av de svenskar som har bytt försäkring under den senaste femårsperioden svarar en tredjedel att orsaken var att de sökte ett billigare alternativ.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  En knapp fjärdedel säger att de har bytt sakförsäkring på grund av att de har bytt bostad, köpt bil eller gjort en annan förändring. Nästan lika många uppger att orsaken till bytet är att de regelbundet ser över sina försäkringar, enligt Moderna försäkringar.

  E24

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X