X
Annons
X

Van vid problem

POUL PERRIS För tolv år sedan hängde han i ljusriggar över hela Sverige. Idag räddar han krisande relationer i SVT:s "Par i terapi". Men för Poul Perris är steget från rockstjärna till psykoterapeut inte särskilt långt. –Både på scenen och i en terapisituation handlar det om att skapa ett engagemang och en gemenskap.

I ett av de första avsnitten av SVT-serien "Par i terapi" får mannen i paret i uppgift att hitta tillbaka till en upprörande situation i barndomen. Han sluter ögonen och finner sig själv stående i en spjälsäng med armarna sträckta uppåt. Hans mamma rusar förbi, men ser honom över huvud taget inte utan springer som vanligt in till hans storebror. Kvar där i sängen står Hans, han som nu är vuxen men fortfarande gömmer sig bakom spjälorna. Där har han skapat ett eget rum för att hantera smärtan över att inte bli sedd, och i det rummet drar han sig än idag undan.

I veckan visades den sista delen av den dokumentära terapi-serien "Par i terapi". Under sex tisdagskvällar har tv-publiken fått följa olika par som med hjälp av psykoterapeuten och läkaren Poul Perris försökt reda ut problem i sin relation.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X