Annons

”Vän av fria medier bör inte göra upp med SD”

Christer Nylander, Liberalerna.
Christer Nylander, Liberalerna. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Näringslivets Medieinstitut gör en felaktig analys av en public service-reform på två avgörande punkter, skriver Christer Nylander (L) i en replik.

Under strecket
Publicerad

Det finns en lång rad uttalanden från Sverigedemokrater som borde få de flesta i Sverige att vilja diskvalificera partiet från varje form av inflytande över mediepolitiken. Det räcker här att påminna om ett. För fyra år sedan konstaterade partisekreteraren att: ”Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget.”

När Näringslivets Medieinstitut nu (SvD Debatt 7/12) föreslår att de borgerliga ska göra upp med SD om att krympa public service så är det inte för att man vill att svensk mediepolitik ska bli som i Ungern. Det vet jag att de inte vill. De vill helt enkelt bara skapa majoritet för att krympa public service så det skapas större marknadsutrymme för andra medier.

Annons
Annons
Annons