Annons
Analys

Peter Benson/Daniel Zetterberg:Välvårdade tillväxtdoldisen Medicover gör comeback

På fredag är sista teckningsdag i vårdbolaget Medicovers börsnotering. Vi imponeras av tillväxten och kontinuiteten. Utsikterna ser fortsatt goda ut både i Östeuropa och Tyskland. Knäckfrågan är om Medicover verkligen kan lyfta marginalerna mot de 7 procent som man vill kunna åtminstone hoppas på för att kunna räkna hem den rätt dyra aktien. Med viss tvekan tycker vi ändå att det här är en intressant aktie att teckna.

Publicerad
I Bukarest äger och driver Medicover detta stora laboratorium som efter Tyskland är det största landet inom affärsområdet diagnostik.
I Bukarest äger och driver Medicover detta stora laboratorium som efter Tyskland är det största landet inom affärsområdet diagnostik. Foto: Medicover

Det är ett kärt återseende när familjen af Jochnicks vårdbolag Medicover nu börsnoteras igen efter tio års bortavaro. Det hela började på 1990-talet med att Oriflames ägarfamilj af Jochnick satte upp investeringsbolaget Oresa Ventures för att hantera de diverse icke-sminkrelaterade investeringsidéer och affärsförslag som dök upp i kölvattnet efter Oriflames framfart i Östeuropa. Oresa börsnoterades i Stockholm 1997 under vd Fredrik Rågmark och fick med Asienkrisen en mycket tuff start. Sakta men säkert snävades investeringsportföljen ned och till slut stod den mest framgångsrika investeringen, det polska vårdföretaget Medicover, för nästan hela substansen. Det slutade med att Oresa avvecklade allt annat och bytte namn till Medicover. Även denna verksamhet blev lite missförstådd på Stockholmsbörsen och för tio år sedan köptes Medicover ut av familjen af Jochnick. Nu gör Medicover comeback och det är med flaggan i topp.

I Bukarest äger och driver Medicover detta stora laboratorium som efter Tyskland är det största landet inom affärsområdet diagnostik.

Foto: Medicover Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons