Vältra dig i lyx på Maldiverna

Få länder väcker drömmen om paradiset till liv som Maldiverna. På isolerade pytteöar ligger extrema hotell som lockar med total avskildhet. I dag och nästa onsdag berättar SvD Resor om semestrar i lyxklass.

Under strecket
Publicerad
Annons

Soneva Gili har lagt allt boende i bungalows lpå pålar ute i havet. Den klara och enkla designen står svenska Eva Shivdasani för. Hon grundade soneva tillsammans med sin man Sonu för tio år sedan.

Från flygplatsön blir vi hämtade med båt som snabbt för oss ut i atollen. Vi passerar flera små tefatsformade korallöar omgivna av vita stränder och mintgrönt vatten. Där revet slutar och avgrundsdjupet tar vid färgas plötsligt vattnet djupblått och så här, sett från vattenytan, förundras vi över hur låga öarna är. De höjer sig bara några meter över det varma havet. Snart får vi sällskap av en grupp delfiner som lekfullt följer efter båten.
Under inflygningen till Male såg Maldivernas alla revformationer ut som planteringar men nu ser vi ön Lankanfushis siluett ta form. Kritvita strandremsor med lätt svajande palmer. Vattnet är nästan onaturligt klart, skiftande i pastellgrönt och blått. Så många nyanser av blått!
Vid ankomsten blir vårt bagage omhändertaget, liksom våra skor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons