Valtempen stiger i stan

Med knappt en månad kvar till valdagen ökar valtemperaturen. På lördagen satte valet prägel på gatulivet i centrala Stockholm.

Under strecket
Publicerad
Till vänster: Andreas Carlgren vid Centerpartiets runda valstuga med takvåning och  Gabriella Granditsky-Svenson vid S-stugan vid Sergels Torg. Till höger: MUF-arna Alexander Ivarsson och Filip Solsjö har paxat eftertraktade affischplatser vid Sergels torg. Tidigare var SSU och Ung Vänster här men de fick inte stanna kvar och markera platserna vilket skapade upprörd stämning bland dem.

Till vänster: Andreas Carlgren vid Centerpartiets runda valstuga med takvåning och Gabriella Granditsky-Svenson vid S-stugan vid Sergels Torg. Till höger: MUF-arna Alexander Ivarsson och Filip Solsjö har paxat eftertraktade affischplatser vid Sergels torg. Tidigare var SSU och Ung Vänster här men de fick inte stanna kvar och markera platserna vilket skapade upprörd stämning bland dem.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN, SOFIA STRÖM
Annons

Några hundra meter från Sergels torg presenterade de rödgröna partiledarna en satsning på vården. Under nästa år vill de med en miljard kronor först och främst stimulera landstingen till en rad förändringar.

Omkring hälften av pengarna ska användas till att öka antalet närakuter i landet. Omkring 100 miljoner ska gå till att bygga ut läkarutbildningen med 50 platser. Det extra tillskottet vill de rödgröna också använda till bättre sjukvård för multisjuka och till fler hemläkarbilar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons