Valstriden är redan inledd

Nu rustar riksdagspartierna för den tredje valrörelsen på mindre än ett år. Alliansen går till extra val som ett gemensamt regeringsalternativ - likaså Socialdemokraterna och Miljöpartiet, som lämnar Vänsterpartiet utanför.

Publicerad
Folkhälso- sjukvårds och idrottsminister Gabriel Wikström (S) och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)  tjuvstartade valrörelsen inför extravalet genom att dela ut propaganda på Sergels torg i Stockholm på onsdagskvällen, sedan regeringen fallit efter att ha förlorat i omröstningen om budgeten.

Folkhälso- sjukvårds och idrottsminister Gabriel Wikström (S) och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) tjuvstartade valrörelsen inför extravalet genom att dela ut propaganda på Sergels torg i Stockholm på onsdagskvällen, sedan regeringen fallit efter att ha förlorat i omröstningen om budgeten.

Foto: MAJA SUSLIN/TT
Annons

När Stefan Löfven meddelade att han utlyser extra val, även kallat nyval, gjorde han också klart att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att gå till val gemensamt, med den budget som partierna redan förhandlat fram tillsammans med Vänsterpartiet.

Bara en halvtimme efter beskedet kallade Sverigedemokraterna till presskonferens. Partiet hoppas att valrörelsen ska handla om invandring - och är beredda att lägga alla andra frågor åt sidan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons