Valspurten blir en superrysare

Sex veckor före valdagen har de borgerliga partierna ett fortsatt övertag i väljaropinionen. Men ledningen är skör. Det skiljer bara 200000 väljare mellan blocken inför den rysarduell som valrörelsen kommer att bli fram till avgörandet 19 september.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
SVD GRAFIK
Foto: SVD GRAFIK
Annons

I den sista Sifon före sommaren gick regeringspartierna för första gången på nästan fyra år förbi den rödgröna oppositionen och uppvisade en ledning med 48,4 procent mot 45,6 procent. Nu när sommaren är avklarad och den verkliga valruschen ska sätta in kommer en bekräftelse på övertaget för alliansen i SvD/Sifos första augustimätning. Skillnaden är nu 3,3 procent mellan blocken där de borgerliga har 49,3 procent mot 46 procent för de rödgröna.

Innan man drar för stora växlar på det ska man minnas att inga säkra förändringar har inträffat sedan junimätningen. Man kan säga att väljaropinionen legat still i nästan två månader trots alla politiska utspel och inte minst moderate arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins avgång mitt under Almedalsveckan i början av juli.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons