Hela denna artikel är en annons

Vällagad vardagsmat på nolltid – så enkelt är det

Har du tröttnat på att äta snabblagad snarare än vällagad vardagsmat?

Då är lösningen närmare än du tror – det går nämligen alldeles utmärkt att äta gott och nyttigt i veckorna utan att lägga många minuter på tillagningen.

Vardagar och vällagad mat är sällan en enkel ekvation.
Kanske är resvägen från jobbet lång, kanske är arbetsdagen lång, kanske ska ungar iväg på träning.
Falukorv och snabbmakaroner är inte nödvändigtvis förstahandsvalet till middag ur ett kulinariskt perspektiv, men vad gör man om tiden inte räcker till?

God och vällagad mat borde man kunna äta till vardags utan att behöva stå i timmar i köket, tyckte kocken Henrik Isaksson – och så föddes idén till Matkomfort.

Mer tid till annat – och godare middagar

– Jag, som kock, som både vill och kan laga mat hade svårt att få till vardagsmaten. Och det borde finnas fler som behöver hjälp. Då slog det mig att varför gör vi inte som på restaurang? säger Henrik Isaksson.

2008 grundade han Matkomfort, en matkasse där alla såser, fonder och grytbaser tillagas från grunden av kockar. Det enda man behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

– Såsen är främst det som skiljer oss från en vanlig matkasse. Genom att låta våra kockar sköta den biten får du mer tid till annat, och ännu godare middagar.

I dag levererar Matkomfort till stora delar av Mälardalen och det finns ett flertal olika matkassar att välja mellan, flexibelt anpassade efter antal personer.

EXTERN LÄNK: 600 kr prova på-rabatt – ingen bindningstid. Använd koden ”SMARTMAT” eller klicka här matkomfort.se

Noga vid val av producenter

Ansvarsfullt framställd och lagad mat smakar bättre, menar Henrik Isaksson, och därför är han noga med vilka gårdar och producenter de handlar sina råvaror från.

– Vi köper till exempel bara in svenskt kött, tillsätter aldrig några onödiga e-ämnen eller konserveringsmedel och väljer närproducerade och ekologiska varor så ofta vi kan. Frukt och grönt är till stor del anpassat efter säsong, berättar han.

Så minskar de matsvinnet

En annan viktig del av konceptet med Matkomfort är att bidra till minskat matsvinn. Därför har de inget lager utan börjar varje måndag med tomma kylar. Först när de vet hur mycket de ska leverera under veckan beställer de hem råvaror och börjar producera.

– Resultatet är att vi inte har något överskott av råvaror, och genom att portionsanpassa alla matkassar hjälper vi dig att inte behöva kasta mat. Det tjänar både du och miljön på eftersom du inte behöver betala för något som inte används, säger Henrik Isaksson.

EXTERN LÄNK: 600 kr prova på-rabatt – ingen bindningstid. Använd koden ”SMARTMAT” eller klicka här matkomfort.se
Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons