Välkommen att tjuvtitta på nya SvD

På torsdagen kommer nya Svenska Dagbladet – med nytt innehåll, ny struktur och ny design. SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson ger här en guidning till de största förändringarna.

Under strecket
Publicerad

Nyhetsdelens och näringslivsdelen nya startsidor. Så ser det ut i nya SvD. En ny men samtidigt klassisk tidning.

Nya kulturdelen (söndagar). Resor och mat samsas i ny bilaga, Resor&Mat. Så ser det ut i nya SvD. En ny men samtidigt klassisk tidning.

Fördjupande nyhetsida, SvD insikt. Så ser det ut i nya SvD. En ny men samtidigt klassisk tidning.

Nyhetsida. Så ser det ut i nya SvD. En ny men samtidigt klassisk tidning.

Fördjupande nyhetsida, SvD insikt kultur. Så ser det ut i nya SvD. En ny men samtidigt klassisk tidning.

Annons

Vi har frågat och vi har lyssnat. Vi har gjort stora undersökningar och små. Vi har diskuterat journalistik och kvalitet med engagerade läsare. Vi har gjort massor av olika förslag, vi har prövat och testat och gjort om. Nu är vi framme. På torsdagen är nya Svenska Dagbladet här. En ny men samtidigt klassisk tidning. Du kommer att känna igen dig. Här kommer en första tjuvtitt.

Svenska Dagbladet får ett nytt koncept, en nyhetsdel med opinion, nyheter och kultur och en rosa affärsdel för näringsliv och sport. Båda delarna har internationell utblick. Nya SvD är anpassad efter nya vanor och behov. Därför ges de längre texterna och de djuplodande reportagen mer utrymme, bland annat i en ny daglig avdelning, SvD Insikt.

Annons
Annons
Annons