Väljarna uppfattar SD som tydligast

Åkesson i Almedalen.
Åkesson i Almedalen. Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet

Allianspartierna kritiserar gång på gång regeringens politik men det är Sverigedemokraterna som väljarna uppfattar som det tydligaste oppositionspartiet. Detta trots att de faktiskt oftare röstar med Socialdemokraterna än de borgerliga i riksdagen.

TT
Publicerad
Annons

En färsk undersökning från Novus visar att 31 procent anger SD på frågan "Är det något parti du anser tydligast tagit en oppositionsroll?". Tvåa men långt efter kommer Moderaterna med 15 procent. Kristdemokraterna och Folkpartiet får knappt utslag i mätningen. Två procent anser att FP är det tydligaste oppositionspartiet och bara en procent anger KD. Vänsterpartiet får en högre siffra, fyra procent. 13 procent anser att Centerpartiet är tydligast.

– Det är ju bara en uppmaning till oss själva att bli tydligare med vad som är gemensam allianspolitik men samtidigt utveckla varje parti så att väljarna tydligt ser vilka partier som ingår i Alliansen. Svenska folket tycker att SD är tydliga, det tycker jag också. De vill minska invandringen, de tycker inte att invandrarna ska finnas i Sverige, det är tvärtemot vad jag tycker, säger hon till TT.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons