I Fittja citerar Ulf Kristersson den brittiske Labourledaren och premiärministern Tony Blair: ”Vi måste vara tuffa mot brottsligheten, men också mot brottslighetens orsaker.” Innebörden är att det behövs både en skärpt kriminalpolitik, och en politik som skapar hopp bland unga.
I Fittja citerar Ulf Kristersson den brittiske Labourledaren och premiärministern Tony Blair: ”Vi måste vara tuffa mot brottsligheten, men också mot brottslighetens orsaker.” Innebörden är att det behövs både en skärpt kriminalpolitik, och en politik som skapar hopp bland unga. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Väljarna har rätt: Poliserna färre – fler utsätts för brott

Svenskarnas bild är att fler utsätts för brott, medan polistätheten har blivit lägre, visar SvD/Sifos undersökning. Och fler brott och färre poliser har länge varit verklighet i Sveriges utsatta förorter. Men det är först när problemen börjar nå innerstan som politikerna reagerar, menar Hossein Alfak som driver en italiensk restaurang i Tensta.

Uppdaterad
Publicerad

– Jag är ledsen jag kan inte prata med er. Då kommer de att gå på mig, det har hänt flera gånger förut.

Han har ett ställe i centrum i ett av de utsatta områdena i Stockholmstrakten. Han har gjort affärer på en massa platser runt om i världen, men säger att det här är det värsta han varit med om.