X
Annons
X

Välförtjänt segertåg för nya Iphone

Med nya Iphone 6 har Apple äntligen tagit efter konkurrenterna och satsat på större skärmar. Telefonerna är redan storsäljare. Det är bara att konstatera att det är välförtjänt. Apple gör inte mycket som kan skrämma iväg kunderna.

**Vi tar de tråkiga **detaljerna först. Apple har lanserat två nya modeller av Iphone – Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Det är skärmstorleken som skiljer dem åt. Iphone 6 har en 4,7 tum stor skärm och Iphone 6 Plus stoltserar med 5,5 tum. På sedvanligt manér har Apple samtidigt satsat på en snabbare processor med större grafikkapacitet i A8. Även hjälpprocessorn M8 som tar hand om inkommande data från telefonernas många sensorer är uppgraderad och har numera även en barometer att ta hand om. På så sätt kan telefonen hålla koll på sådant som hur många trappor man gått i eller hur stora höjdskillnader man gett sig i kast med under löpturen.

Kameran är kvar på åtta megapixel, men bortom den här i de flesta avseenden rätt värdelösa måttstocken på bildkvalitet döljer sig två alldeles förträffliga kameror. Apple har valt att satsa på optiken och signalbehandlingen för att få ut så bra bilder som möjligt ur sina telefoner. Som filmkameror fungerar de förträffligt och när de gäller stillbilder finns det få trovärdiga utmanare. Till exempel får Sonys alldeles utmärkta Xperia Z3 se sig slagen, framförallt i dåligt ljus.

Iphone 6 plus, Iphone 6 och Iphone 5s.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 4

Iphone 6 plus och Iphone 6.

Foto: LARS PEHRSON Bild 2 av 4
Foto: APPLE Bild 3 av 4
Foto: APPLE Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X