Annons

Valfavorit i Kiev under ökad press

På söndag går Ukraina till parlamentsval. President Petro Porosjenkos parti ser ut att segra stort – men kritiken mot de långsamma reformerna bubblar under ytan, vilket leder till minst ett nytt parti i parlamentet. Samtidigt ser högerextrema Svoboda ut att backa.

Publicerad

– De påstår att jag har köpt fina villor. Jag äger inte ett enda palats. Alla Svobodas finansiärer finns på vår nätsida. Det är bara att gå in och titta!

Oleh Tiahnybok viftar och gestikulerar inför ett nästan fullsatt auditorium unga studenter på Karpatuniversitetet i Ivano-Frankivsk. Det är några dagar kvar till valet och Tiahnyboks högerextrema parti Svoboda ligger på drygt tre procent av rösterna. Usla siffror för ett parti som fick över tio procent i förra parlamentsvalet. Men Tiahnybok försöker hålla modet uppe.

En selfie inför valet, tagen på Majdan, självständighetstorget, i Kiev.

Foto: AP Bild 1 av 3

Irina Sysak, 19, Anastasija Daneluk, 18, Angelina Jatsuch, 19 och Irina Smigorska, 19, studerar engelska på universitetet i Ivano-Frankivsk. De kan tänka sig att rösta på Svoboda i parlamentsvalet, men de har inte bestämt sig.

Foto: STEFAN BLADH Bild 2 av 3

Högerpartiet Svobodas ordförande Oleh Tiahnybok talar till studenter på universitetet i Ivano-Frankivsk.

Foto: STEFAN BLADH Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons