Annons

Jenny Nordberg:Valet är klart – men konflikten fortsätter

Trump-supportrar protesterar utanför rösträkningslokaler i Clark County i Las Vegas.
Trump-supportrar protesterar utanför rösträkningslokaler i Clark County i Las Vegas. Foto: John Locher/AP

Är det över snart? En av 2020 års oftast tänkta tankar har också använts på presidentvalet i USA den här veckan. Svaret är nej. Även med Biden som vinnare väntar ett stålbad för den amerikanska demokratin.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Trump-supportrar utanför Högsta domstolen i Washington.

Foto: J. Scott Applewhite/AP

Det är inte bara journalister och amerikanskt överintresserade personer runt om i världen som vänt på dygnet, ätit pizza vid fel tillfällen och överdoserat godis den senaste veckan. Väljare på båda sidor har haft svårt att avstå från att följa den långsamt tickande rösträkningen i avlägsna små delstatsdistrikt för att se var presidentvalet slutligen ska landa.

Som om ljuset från en telefon med flimrande siffror i ett mörkt sovrum inte vore nog för att skapa en känsla av surrealism, har även konspirationsteorierna öst på i alla riktningar. Och snart sagt varenda en av Trumps tweets om att han nästan har vunnit, helt säkert kommer att vinna, redan har vunnit, och att det bara är valfusk som kan hindra honom från att vinna, har blivit försedd med en varningsetikett om att de är vilseledande.

Annons
Annons
Annons