Annons

Misstänkt våldtäktsman hittad efter 24 år

En man har begärts häktad som misstänkt för grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Göteborg 1995, sedan polisen gjort en familjesökning på dna-spår. Arkivbild.
En man har begärts häktad som misstänkt för grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Göteborg 1995, sedan polisen gjort en familjesökning på dna-spår. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 58-årig man har begärts häktad som misstänkt för grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Göteborg i september 1995, alltså för 24 år sedan. Den misstänkte hittades sedan polisen gjort en så kallad familjesökning på dna från gärningsmannen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Våldtäkten på en flicka i Billdal, i södra Göteborg, blev mycket uppmärksammad 1995. Åttaåringen överfölls när hon cyklade hem från skolan. En vuxen man drog in flickan i ett skogsparti, där hon blev misshandlad och våldtagen. Flickan hittades senare vid en busshållplats.

Det finns inga vittnen till händelsen. Däremot lämnade gärningsmannen spår med dna. Cirka 350 personer har topsats i polisens utredning, men utan att ge träff mot den dna-profil som våldtäktsmannen lämnat.

Annons
Annons
Annons