Annons
X
Annons
X

Våldtäktsanklagad politiker attackerad

En indisk politiker som misstänks för våldtäkt attackerades av uppretade människor som slog honom med käppar och slet av honom tröjan. Händelsen kopplas samman med de kraftiga protester mot våld mot kvinnor som pågår i Indien.

[object Object]
Indiska studenter protesterar mot en våldtäktsanklagad politiker inom Kongresspartiet. Foto: AP PHOTO/ANUPAM NATH

Bikram Singh Brahma var på besök i byn Santipura i indiska delstaten Assam när en kvinnas make anmälde honom för våldtäkt i onsdags, efter att skrik ska ha hörts från kvinnans bostad, skriver Times of India.

Ett filmklipp, som brittiska
The Telegraph publicerar, visar hur en grupp människor sparkar Bikram Singh Brahma och slår honom med en käpp och med händerna.

Polisen arresterade Bikram Singh Brahma, som hade en ledande roll i det styrande kongresspartiet i Assam. Han har nu stängts av från sina uppdrag.

Annons
X

Flera utländska medier beskriver händelsen som ett tecken på hur uppretad stämningen kring våld mot kvinnor är i Indien sedan protester mot en brutal gängvåldtäkt och mord startade i mitten av december.

På flera håll i landet krävs nu hårdare straff för våldtäkt och bättre skydd för kvinnor. Fem misstänkta för våldtäkten, som skedde i en buss där kvinnan också blev så svårt misshandlad att hon senare avled av skadorna,
har åtalats. Rättegången väntas starta i slutet av veckan, och de åtalade riskerar dödsdomar.

QUIZ | Har du koll på åren som gått?

2012: Vilket öknamnfick skandalkaptenen? quiz.svd.se 2011: Katastrofer ochstörtade diktatorer quiz.svd.se 2010: Vad minns duav skandalernas år? quiz.svd.se Vreden växer efter brutal gruppvåldtäkt svd.se
Annons
Annons
X

Indiska studenter protesterar mot en våldtäktsanklagad politiker inom Kongresspartiet.

Foto: AP PHOTO/ANUPAM NATH Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X