Våldsvåg i USA – New York utlyser nödläge

Polisen i Fort Worth, Texas, håller presskonferens på morgonen den 4 juli, efter det att åtta personer skadats i en skottlossning.
Polisen i Fort Worth, Texas, håller presskonferens på morgonen den 4 juli, efter det att åtta personer skadats i en skottlossning. Foto: AP

Vågen av vapenvåld fortsätter att plåga USA. Under helgen runt nationaldagen den 4 juli dödades minst 150 personer i skjutningar i landet, där antalet personer som skjuts ihjäl ökar kraftigt.

Under strecket
Jonas Cullberg/TT
Publicerad
Annons

Nationaldagshelgen är en av USA:s största folkfester – inte minst i år, när en rad delstater hade släppt på restriktionerna och många människor var ivriga att komma ut efter pandemins hemmasittande. Men festandet och fyrverkerierna blandades på många håll med ljudet av skottlossning.

Minst 150 människor dödades i över 400 skjutningar runt om i landet mellan fredagen och söndagen, rapporterar CNN. Chicago hade sin våldsammaste helg hittills i år, med 99 skjutna och 17 döda. Bland de skadade finns minst 11 barn. Två poliser i Chicago skadades när de skingrade en folksamling på tusentals personer och någon öppnade eld. Båda väntas överleva.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons