Störst av alltSkolskjutning i överklassparadiset

Författaren Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel. Hon har tidigare gett ut flera romaner och skriver en bokspalt i Amelia. Hon är uppvuxen i Djursholm, men bor med sin familj i Bryssel.
Författaren Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel. Hon har tidigare gett ut flera romaner och skriver en bokspalt i Amelia. Hon är uppvuxen i Djursholm, men bor med sin familj i Bryssel. Foto: Viktor Fremling

En hel skolklass har skjutits ihjäl. Maja har överlevt. Men varför, och vem är hon? Magnus Persson har läst Malin Persson Giolitos omtalade spänningsroman om en skolskjutning i Djursholm.

Under strecket
Publicerad
Annons

Spoilervarning: I den här recensionen analyseras detaljer som det inte berättas om förrän en bit in i boken.

Det ofattbara är ett faktum. En hel skolklass har utplånats. Utom Maja, som hade ett trassligt förhållande med klasskompisen och förövaren Sebastian. Och ett överlevande vittne, Samir, som Maja också haft en relation med. Hans vittnesmål i kombination med teknisk bevisning gör klart att Maja avfyrat ett av vapnen och dödat både bästisen och Sebastian. Åklagarens linje är att Maja och Sebastian var sammansvurna, och planerade och genomförde dådet tillsammans. Försvaret driver tesen att Majas enda syfte var att undanröja hotet från pojkvännen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons