Annons

Tysk polis varnar efter våldsamma protester

Videofilmer som sprids i sociala medier visar hur uppretade unga män krossar fönsterrutor och plundrar affärer.
Videofilmer som sprids i sociala medier visar hur uppretade unga män krossar fönsterrutor och plundrar affärer. Foto: Julian Retti/TT

Plundringar och ohämmat våld mot poliser som exploderade i Stuttgart i helgen har i Tyskland utlöst en het debatt om uppdämd frustration i spåren av coronakrisen. Polisfacket varnar för ett urskiljningslöst hat mot hela poliskåren.

Under strecket
Publicerad

Förödelse i Stuttgart efter protesterna.

Foto: Simon Adomat/TT

Många ungdomar i tyska storstäder har egna erfarenhet av diskriminering och hårda tag från polisens sida. Restriktionerna under coronakrisen har förstärkt allt detta.

Foto: Sebastian Gollnow/TT

BONN Natten till söndagen bröt våldet ut, utan förvarning och till synes utan annan anledning än att polisen kontrollerat en ung man som misstänktes sälja droger. Inom loppet av sekunder attackerades poliserna av omkring 500 ungdomar som festade i centrala Stuttgart.

Videofilmer som sprids i de sociala medierna visar hur uppretade unga män krossar fönsterrutor, plundrar affärer och angriper det snabbt växande polisuppbådet som inte förmår stoppa våldet. I en scen ser man en ung man som hoppar på en polis och sparkar denne i ryggen.

Annons
Annons
Annons