Sju minuter efter midnattVåldsam skräckfilm för barn om vägen till helande

Foto: Quim Vives

Sju minuter efter midnatt får 12-åriga Conor, vars liv är ett enda kaos, besök av Monstret. Se gärna ”Sju minuter efter midnatt”, men ta med någon att hålla i handen, skriver SvD:s Jeanette Gentele.

Under strecket
Publicerad
Annons

Som en skräckfilm för litet äldre barn. Så beskriver man kanske bäst den här filmen och därav 11-årsgränsen. Men den är även rätt otäck för vuxna. Den spanska regissören J A Bayona är också mest känd för sina skräckfilmer, bland andra ruskiga ”Barnhemmet” och tv-serien ”Penny dreadful”.

”Sju minuter efter midnatt” utspelar sig någonstans på den engelska landsbygden, där den 12-åriga Conor bor tillsammans med sin mamma (Felicity Jones) i ett av växtlighet igenvuxet hus. Conor, med mörka ringar under ögonen, spelad av en fantastiskt säker Lewis MacDougall, drömmer varje natt samma mardröm; att kyrkan och kyrkogården – på synhåll från hans fönster – störtar samman och att hans mamma faller ned i ett djupt hål. Bara han kan rädda henne. Bilden är talande för hans känslor. Conor lever mitt i en katastrof. Hans unga mamma genomgår  behandling för sin svåra cancer. I skolan är han mobbad. Hans mormor, spelad av Sigourney Weaver, är kall och sträng. Hans pappa bor i USA, med ny trångbodd familj, och kommer bara på sporadiska besök.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons