X
Annons
X

”Väldigt kul att vara med i diskussionen”

Enda felfria ekipaget i OS-hoppningen: Peder Fredricson och All In. Det räckte till silver efter omhoppning.

– Han är en exceptionellt bra häst. Enorm reaktionsförmåga, m­odig men ändå extremt försiktig. Det är svårt att hitta hästar som har alla de egenskaperna, säger Fredricson, om insatsen som kan ge SvD:s bragdguld.

Läs mer om SvD:s bragdguld 2016

Att vara ensam om att rida felfritt av totalt 75 startande – först under de fem ordinarie tävlingsomgångarna, sedan i omhoppningen om medaljerna – räckte "bara" till silver. Britten Nick Skelton på Big Star var 53 hundradelar snabbare i omhoppningen, men för Fredricson och All In hade silver­medaljen smak av guld.

När han den gångna helgen tävlade i Friends arena – utan silverhästen All In som vilar ut hemma på Österlen efter en operation – gjorde han det som svensk ridsports nya affischnamn. Uppmärksamheten var enorm runt 44-åringen som haft flera stora framgångar tidigare i karriären, men ingen med s­ådant genomslag som OS-silvret.

Sveriges Peder Fredricson lyfter på hjälmen efter att han och hästen All In hoppat hem silvret i omhoppningen i finalen på Olympic Equestrian Centre under OS i Rio de Janeiro.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 1 av 2

Sveriges Peder Fredricson på hästen All in i första omgången i den individuella finalhoppningen vid Olympic Equestrian Centre under OS i Rio de Janeiro.

Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X