Annons

Inga våldsamheter vid Burkina Faso-valet

Den sittande presidenten ser ut att gå mot en ganska säker seger i valet i Burkina Faso, som gick lugnt till.

Osäkerheten ligger i det jihadistiska hot som hänger tungt över landet – med dödliga dåd nästan varje dag. Valets utmanare vill byta väg och försöka tala med terroristerna.

Under strecket
Martin Mederyd Hårdh / TT
Publicerad

Burkina Fasos president Roch Kaboré lägger sin röst. Han hoppas bli omvald i söndagens val, men de senaste årens brutala våldsspiral i landet lägger en tung skugga över hans mandatperiod.

Foto: Sophie Garcia/AP/TT

Människor köar för att få lägga sin röst i Ouagadougou.

Foto: Sophie Garcia/AP/TT

Anhängare till Burkina Fasos sittande president Roch Kaboré, i Bobo-Dioulasso i torsdags.

Foto: Sam Mednick/AP/TT

Presidentkandidaten Eddie Komboigo.

Foto: Sam Mednick/AP/TT

Tusentals människor har fallit offer för de senaste årens våldsspiral i Burkina Faso. Här står en soldat vakt utanför ett hotell i huvudstaden Ouagadougou i januari 2016, efter en terrorattack där 32 personer dödades. Arkivbild.

Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Den burkinske presidenten Roch Kaboré vann valet 2015 redan i den första omgången, då fler än hälften av burkinierna fäst stora förhoppningar om förändring vid honom.

Fem år senare har den framåtandan i det närmaste kvävts i sin linda av en våldsam spiral där Kaborés regering tappat kontrollen över stora delar av landet. Bara i år har fler än 2 000 människor mist livet i våldsdåd som syftar till att undergräva statsapparaten. En miljon har drivits på flykt.

Annons
Annons
Annons