TsunamiVäl abrupt upplösning – tog pengarna slut SVT?

Henrik Norlén och Louise Peterhoff.
Henrik Norlén och Louise Peterhoff. Foto: SVT

Med tsunamikatastrofen 2004 som katalysator skildrar ”Tsunami” allt från otrohet till västvärldsprivilegier och dåligt föräldraskap. Men berättelsen hade mått bättre i ett annat format.

Under strecket
Publicerad
Evin Ahmad i ”Tsunami”.

Evin Ahmad i ”Tsunami”.

Foto: SVT
Annons

Det fiktionaliserade bearbetningen av verkliga, i tiden närliggande trauman är en stabil tv-genre: i Sverige har vi fått ”Stormen” om stormen Gudrun och ”De dagar som blommorna blommar” om Estoniaförlisningen, och – dessvärre får man säga – en dramatisering av Hagamannens framfart som tillhör det snaskigaste jag sett på svensk tv.

Nu kommer så Sara Kadefors miniserie ”Tsunami” som utspelar sig veckorna före och efter tsunamikatastrofen i december 2004, men flodvågen som tog livet av över 200 000 människor är mest en kuliss, och en rätt avlägsen sådan. Huvudpersonen heter Tomas, är hängiven chef på en liten välgörenhetsorganisation och en tillsynes god äkta make och helt okej förälder. Tillsynes, för i själva verket har han en affär med sin tonårs-trulige bonussons lärarinna Emelie, och planen är att de båda ska lämna sina respektive efter det snart förestående jullovet. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons