X
Annons
X

Väktarrådet i Iran redo räkna om rösterna

Det mäktiga Väktarrådet i Iran är redo att räkna om rösterna i omstridda valkretsar i presidentvalet, rapporterar statliga medier. Beskedet är en total omsvängning av myndigheternas tidigare hållning. Sedan valresultatet presenterades i lördags har protesterna växt mot vad som ses som omfattande valfusk.

Av AFP, TT
Den besegrade presidentkandidaten Mir Hossein Mousavi talar till demonstranterna på måndagen då en gigantisk manifestation genomfördes i protest mot valutgången.  Nu meddelar det mäktiga Väktarrådet att rösterna i vissa området kan komma att räknas på nytt.
Den besegrade presidentkandidaten Mir Hossein Mousavi talar till demonstranterna på måndagen då en gigantisk manifestation genomfördes i protest mot valutgången. Nu meddelar det mäktiga Väktarrådet att rösterna i vissa området kan komma att räknas på nytt. Foto: AP

Snabba reaktioner i Twitter-flödet talar om omräkningen som ett trick i försöken att vinna tid, och Väktarrådet anklagas för att vara en del i fusket. Väktarrådet är den mäktigaste institutionen i Iran, för närvarande dominerad av konservativa krafter som står bakom den sittande presidenten Mahmoud Ahmadinejad.

Den besegrade presidentkandidaten Mir Hossein Mousavi talar till demonstranterna på måndagen då en gigantisk manifestation genomfördes i protest mot valutgången. Nu meddelar det mäktiga Väktarrådet att rösterna i vissa området kan komma att räknas på nytt.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X