Väktare bröt mot lagen

Väktarbolaget CSG använde civilklädda väktare under Riksteaterns gatukonstkonventet Art of the streets, trots att de enligt lag måste bära uniform. Det framgår av polisförhör. Oppositionen kräver nu att staden ser över sitt avtal med bolaget.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Elva gripanden på två dagar.  
Polisen och väktarbolaget CSG hade extra personal på Söder under gatukonstkonventet Art of the streets i augusti. Här är samtliga gripanden för klotter som gjordes under helgen.

Elva gripanden på två dagar. Polisen och väktarbolaget CSG hade extra personal på Söder under gatukonstkonventet Art of the streets i augusti. Här är samtliga gripanden för klotter som gjordes under helgen.

Foto: GRAFIK DAVID NYMAN (FAKTA: TOBIAS BRANDEL)
Annons

Igår avslöjade SvD att polisens uppgifter om att 16 personer gripits för klotter i samband med Art of the streets i somras var fabricerade, och att endast ett fall gick att knyta till arrangemanget.

Av SvD:s granskning av polisrapporterna från gripandena framgår nu också att det finns flera uppgifter om att väktarbolaget CSG, som anlitas av Stockholms stad och SL, har ägnat sig åt förbjuden civil spaning. Väktare på bevakningsföretag måste enligt lag alltid bära godkänd uniform där det tydligt står att de är väktare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons