X
Annons
X

Väghållningen ger knapp svensk seger

MÄSTARMATCH. Saab har aldrig hymlat med att Audi A6 är huvudkonkurrent till nya 9-5. Motorer, kvalitet och priser har matchats mot klassledaren A6 med förhoppningen att det som fäller avgörandet till Saabs fördel är körglädjen.

Vi svenskar som följt Saabs överlevnadskamp undrar ofta om man på Saab inte varit överambitiösa när man valt Audi A6 som måttstock. Audi har väl förtjänat sin position som riktmärke med sin kvalitet och detaljfinish. Och i vår kommer nästa A6:a

Saabs ingenjörer har lagt krutet på att utveckla och trimma det man kallar Saabspecifikt som väghållning, hanterbarhet, säkerhet och design. Om man sedan tycker att Saab 9-5 är snygg eller om man gillar Audins tryne är mera en sak för vars och ens tycke.

För Saab är mottagandet av nya 9-5 hos kunderna viktigt.Den matchar väl Audi A6 på de flesta områden, men detalj­kvalitet och andrahandsvärde är frågetecken.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 9
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 9
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 3 av 9

Saab 9-5 och Audi A6.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 4 av 9

Benutrymme i Audi respektive Saab. Gott om plats bak i Saaben och även testförare Ollevik med sina 190 cm fick plats med huvudet. Blinkersspak, ratt och växelspaksknopp i Saaben är i princip samma som i Opel Astra.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 5 av 9

Saab 9-5.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 6 av 9

Audi A6

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 7 av 9
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 8 av 9
Foto: TOMAS ONEBORG Bild 9 av 9
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X