Vägen till himmel eller helvete för Clinton och Trump

Den som vill vinna Vita huset i höst behöver vinna Florida, och för att ta hem segern här gäller det att övertyga väljarna längs den viktiga motorvägen I-4. En väg som sträcker sig från Tampa i väst till Daytona Beach i öst och där halva delstatens befolkning bor – en sträcka som är känd för sin oförutsägbarhet. 

– Det är den viktigaste delen av USA:s viktigaste delstat, säger politikprofessorn Susan MacManus.

Under strecket
Publicerad

James Diehl bor i Sun City Center vid vägen I-4 i Florida och en sak är säker: Han kommer inte att rösta på Hillary Clinton i höstens presidentval.

Foto: Therese Larsson Hultin

Judy Schafer.

Foto: Therese Larsson Hultin

Motorvägen I-4 är vägen till himlen eller helvetet för Clinton och Trump.

Foto: Therese Larsson Hultin

Hillary Clinton kampanjar i West Palm Beach i Florida i mars.

Foto: Lynne Sladky/AP

Donald Trump kampanjar i Tampa, Florida, i juni.

Foto: Chris O'Meara/AP

Rafael Lopez blir klippt av Rafy Garcia.

Foto: Therese Larsson Hultin

John Hernandez.

Foto: Therese Larsson Hultin
Annons

SUN CITY CENTER/TAMPA/OSCEOLA COUNTY Han är helt säker på en sak. Det kommer inte att stå Hillary Clinton på valsedeln i november.

– Hur mycket tid har du? Jag skulle kunna berätta i tre dagar vad det är som gör att jag tycker illa om henne, men låt mig sammanfatta med att hon är elitistisk och arrogant, säger James Diehl, som kallar sig själv för ”djupt konservativ”. Han är pensionerad försäljningschef och passar perfekt in i den stereotypa bild många har av Florida och dess äldre. Vit, republikan, och hitflyttad från norra delen av delstaten New York.

Annons
Annons
Annons